divendres, 15 de juliol del 2011

Sorbet o granissat? De poma especiada

No sé ben bé quina és la diferència per tant no sé quin nom posar-li.

M'he inspirat en aquesta recepta, que per cert és d'un blog fantàstic que si no coneixeu no podeu deixar de visitar. La recepta fa servir suc de poma, per tant granissat? Jo he cuit la poma fins aconseguir una compota, per tant sorbet? No ho sé pas.

La qüestió és que és diferent, dolç, afruitat, especiat i... Fa gust de pastís de poma!!!!



Canyella, claus i nou moscada són sabors que em recorden a l'hivern per això ho he trobat tan curiós. A més és MOLT fàcil de fer. Ens en va sobrar i per l'endemà vam fer "dirty granita" afegint-li un raig de Bourbon. Ups!

Necessitem:

3 pomes
100 gr de sucre
2 cullerades de suc de llimona
1/2 tassa d'aigua
1 culleradeta de canyella
1 pessic de nou moscada
1 pessic d' allspice (pebre de Jamaica, si no en teniu podeu fer un substitut barrejant a parts iguals canyella, nou moscada i claus d'olor)

Tallem la poma a trossets i posem tots els ingredients en una cassola a foc lent. Ho deixem coure fins que la poma sigui tova i es comenci a desfer. Ho posem en un recipient que pugui anar al congelador, amb una forquilla acabem de triturar els trossets de poma i ho deixem refredar

Ho fiquem al congelador, al cap d'una hora ho traiem i ho rasquem amb una forquilla trencant els cristalls, ho repetim un parell de cops més a intervals d'una hora. Ja ho podem servir!

Si en sobra es deixa tapat al congelador i es treu una hora abans deixant-lo a la nevera.